Пятница, 22.11.2024, 09:59Главная | Регистрация | Вход

Исцеление     

Вход

Опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 50

Реклама

Наш банер



Раздел
Главная » Статьи » Растения на К

КВАСОЛЯ ЗВИЧАЙНА

КВАСОЛЯ ЗВИЧАЙНА  фасоль обыкновенная  Phaseolus vulgaris —  однорічна трав'яниста рослина  родини бобових. Стебло прямостояче, розгалужене, невитке,  ЗО—80 см заввишки (кущова форма). Листки довгочерешкові, трійчасті. Квітки білі, рожеві або  лілові, в пазушних китицях.  Плід — біб. Цвіте у червні —  серпні.  

Поширення. Походить з Південної або Центральної Америки.  На Україні вирощують як харчову рослину.  Сировина. Використовують лушпиння («стручки») — стиглі пожовтілі оплодні (Cortex fructus  Phaseoli vulgaris). Рос Хина неофіцинальна.  

Хімічний склад. Оплодні містять  бетаїн, аргінін, лізин, триптофан, тирозин, лейцин, аспарагін,  холін, геміцелюлозу (45—50% )  та макро- і мікроелементи (кремній, мідь, кобальт, нікель). У стиглому насінні (зерні) є білок  (20—30% ), вуглеводи (50—60% ),  жири (до 3,6%), клітковина, вітаміни групи В, аскорбінова кислота, калій, фосфор, мідь, цинк  тощо.  

Фармакологічні властивості і використання. Препарати з квасолевого лушпиння мають дермотонічні, сечогінні, антибіотичні  та гіпоглікемічні властивості й  використовуються для лікування  хронінних дерматозів, гіпертонії, ревматизму, запалень нирок,  легких форм цукрового діабету  та набряків, спричинюваних захворюваннями нирок. Страви з  К. з. (особливо у вигляді пюре)  корисно вживати при гіпацидних гастритах, атеросклерозі й  порушеннях ритму серцевої діяльності.  Лікарські форми І застосування.  ВНУТРІШНЬО — відвар лушпиння (15—  20 г подрібненого сухого лушпиння  на 1 л води, кип'ятять 3—4 години) —  добова доза 500 мл, пити ковтками.  При сечових каменях суміш квасолевого лушпиння, листя чорниці звичайної, квіток терну звичайного, трави деревію звичайного, хвоща польового та звіробою звичайного у співвідношенні 3:3:3:3:6:6 готують як настій (1 столова ложка на 1 склянку  холодної води, настоюють 6 годин,  доводять до кипіння) і вживають  протягом дня І склянку за кілька  разів. При цукровому діабеті: суміш  лушпиння квасолі, листя чорниці, соломи вівса звичайного і сім'я льону  звичайного у співвідношенні 2:2:2:1  готують як відвар (3 столові ложки  на 3 склянки окропу, варити 20 хв)  і п'ють по 3 столові ложки тричі на  день; суміш листя чорниці звичайної  і кропиви дводомної, квасолевого лушпиння і коріння кульбаби лікарської  у співвідношенні 1:1:1:1 готують як  відвар (1 столова ложка на 1 склянку  окропу, варять 20 хв, настоюють 20 хв,  проціджують) і приймають по 1 склянці 3—4 рази на день перед їдою; суміш лушпиння квасолі, листя м'яти перцевої та кукурудзяних стовпчиків  з приймочками у співвідношенні 7:1:2  готують як настій (3 столові ложки  на 3 склянки окропу, варять 5—7 хв,  настоюють 10 хв, проціджують) і  приймають по півсклянки тричі на  день; суміш квасолевого лушпиння,  коренів лопуха справжнього й листя  чорниці звичайної у співвідношенні  1:1:1 готують як настій (60 г на 1 л  води, настоюють 12 годин, кип'ятять  5 хв, настоюють ще 1 годину, проціджують) і приймають по три чверті  склянки 5 раз на день через ЗО хв  після їди.
Категория: Растения на К | Добавил: Fox (26.08.2013)
Просмотров: 679 | Теги: обыкновенная, звичайна, Phaseolus, vulgaris, КВАСОЛЯ, фасоль | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Поиск

Relax

...

Теги

Мир игры и Заработка!!!


Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Счетчик тИЦ и PR
Заработок в Интернете
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтов - uCoz