Пятница, 19.04.2024, 19:48Главная | Регистрация | Вход

Исцеление     

Вход

Опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 50

Реклама

Наш банер



Раздел
Главная » Статьи » Растения на Ч

«ЧАЙНИЙ ГРИБ»

«ЧАЙНИЙ ГРИБ»,  «японський гриб», чайний квас;  «чайный гриб», «маньчжурский гриб»  Medusomyces gisevii —  культура мікроорганізмів; симбіоз дріжджів (Saccharomycodes  ludwigii) та оцтовокислих бактерій (Acetobacter aceti subsp xylinum). Має вигляд товстої бурувато-білої слизової плівки, яка нагадує плаваючу медузу на поверхні  рідини. Поверхня «гриба» гладенька зверху і волокниста зісподу. Через місяць від «гриба» відділяється тонка ніжна плівка,  яку переносять в окрему банку  для розмноження; можна брати  й невеликі кусочки, вони дуже  швидко розростаються.  

Поширення. Вперше «чайний  гриб» почали культивувати в країнах сходу (в Японії, Індії, Індонезії), звідти він поширився на Захід (вважають, що це відбулося  під час російсько-японської війни). Культивується у посудині з  10%-ним цукровим розчином (з  додаванням чайного настою) при  кімнатній температурі та вільному доступі повітря. В умовах  сильного освітлення та низької  температури повітря життєдіяльність «гриба» гальмується. Навесні і влітку він росте значно краще, ніж восени і взимку.  Сировина. З лікувальною метою  використовують семи-восьмиденний настій культури «чайного  гриба». Дріжджі «гриба» зброджують цукор, утворюючи невелику кількість спирту та вуглекислоти, а оцтовокислі бактерії  окислюють спирт до оцтової кислоти. Внаслідок цього одержують  приємний газований освіжаючий  напій, кисло-солодкуватий на  смак. Щоб напій був завжди смачний і мав освіжаючі властивості,  необхідно раз на тиждень промивати «гриб» теплою кип'яченою  водою і тримати в широкій банці,  закритій марлею. Перед вживанням настій виливають з банки,  фільтрують через кілька шарів  марлі і зливають у пляшки, де він  може зберігатися досить тривалий  час, не змінюючи своїх цілющих  властивостей.  

Хімічний склад. Настій «чайного  гриба» містить цукри, винний  спирт, вугільну і органічні кислоти (молочна, оцтова, глюконова,  койєва), ферменти, ароматичні речовини, вітамін В2, речовину, подібну до аскорбінової кислоти.  

Фармакологічні властивості і використання. Цілющі властивості  «чайного гриба» доведено клінічно. Настій «гриба» має антибіотичні, протизапальні і знеболюючі властивості, знижує артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, регулює діяльність  травного каналу. Вживання на457  стою показане і дає добрий терапевтичний ефект при різних формах бактеріальної дизентерії, при  гастрогенному ентериті (поносі,  викликаному запаленням тонкої  кишки внаслідок недостатнього  сокотворення шлунком), гастрогенному ентероколіті (запаленні товстої і тонкої кишок), коліті дизентерійного походження  та при спастичному коліті у людей похилого віку. Вважають, що  настій «чайного гриба» є ефективним засобом у боротьбі з дизентерійним бацилоносійством. Як  профілактичний і лікувальний засіб настій «чайного гриба» п'ють  при артеріосклерозі, склерозі, при  гіпертонічній хворобі, ревмокардиті і поліартриті, при захворюваннях простудного характеру,  зокрема при катарі верхніх дихальних шляхів. Як зовнішній  засіб настій «чайного гриба» рекомендують вживати для полоскання зіва глотки і ротової порожнини та промивання порожнини носа при гострих формах ангіни,  хронічному тонзиліті і при запальних процесах слизової оболонки  рота. Багаторазове тривале полоскання зіва швидко усуває місцеві і загальні хворобливі явища і  покращує самопочуття хворих.  Уже через день нормалізується  температура тіла, минає біль у  горлі і головний біль; зникають загальна слабкість і гострі запальні  явища в носоглотці та кишках.  Полоскання зіва глотки протягом  багатьох місяців запобігає рецидивам ангіни і тонзиліту у осіб, які  часто хворіють на ці недуги. Обережне промивання носової порожнини усуває стійкий хронічний нежить, а промивання нагноєних ран прискорює їх гоєння.  Лікарські форми і застосування.  ВНУТРІШНЬО—настій гриба по півсклянки 3—4 рази на день за 1 годину до  їди (при шлунково-кишкових захворюваннях після прийому настою треба  полежати 1 годину на правому боці).  ЗОВНІШНЬО — полоскання і промивання настоєм. 
Категория: Растения на Ч | Добавил: Fox (22.10.2013)
Просмотров: 829 | Теги: квас, японський гриб, Чайный гриб, Medusomyces, гриб, Чайний, маньчжурский гриб, gisevii | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Поиск

Relax

...

Теги

Мир игры и Заработка!!!


Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Счетчик тИЦ и PR
Заработок в Интернете
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтов - uCoz